Stupina Butoiul cu Miere a fost inființată   în anul 1982   la Baia Mare  de catre   Victor Ianc in prezent seniorul echipei.

Am inceput cu 10 familii  de la care am dezvoltat o stupina  de 150 de familii   cu unele variatii pe parcursul anilor.

În toți acești am  invățat multe lucruri , ne-am confruntat cu destule probleme dar am evoluat de la  stupi inșirati pe jos  la pavilion autocamion  modern  si utilaje performante .  In toți acesti ani nu s-au schimbat două  lucruri , pasiunea pentru albine si  calitatea  mierii care este la fel de dulce și naturală  ca in 1982.

In prezent suntem trei generatii de apicultori     Victor, Adrian si   Bogdan , tată , fiu si nepot.

In anul 2008 am accesat Fonduri Europene pe masura 141 , iar din anul 2011 suntem autorizatii ca si Stupina de Multiplicare autorizată de catre ANARZ.

In anul 2018 am accesta măsura  6.3   Fonduri Europene   pentru utilaje de  extracție.

Producția o obținem pe vatra permanenta si facem pastoral  in   zona  Valea lui Mihai si Ocna Sugatag pentru mierea de salcâm, în zona Carei pentru mierea de floarea soarelui si la fânețele din Maramureș pentru mierea polifloră.

În  viitor dorim asa accesam noile fonduri europene pentru o linie tehnologică automată de descapacire si centrifugare si sa extindem numarul de stupi.

Predam personal miere pe piața din Cluj Napoca, Floresti și  Baia Mare cu livrari directe, dar facem livrări oriunde in țară.